Het succes van een business angel. - BBXApps Blog - BBXApps Excel apps voor ondernemers, informals en ZZP´ers

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Het succes van een business angel.

Gepubliceerd door in Overige ·
Tags: BusinessAngelTpsTrucksErvaringen
Je hebt een groot aantal jaren hard gewerkt, een eigen bedrijf opgebouwd. Het bedrijf is inmiddels verkocht en je hebt hierdoor voldoende middelen om een rustig leven te kunnen leiden.
Een gedeelte van je vermogen heb je veilig weggezet om in lengte van jaren er goed van te kunnen leven.
Vraag is: “Wat doe je met de rest van je geld?”.
De bank is eigenlijk geen optie, het rendement is dermate laag, dat je de inflatie niet eens kunt bijhouden.  Speculeren in aandelen is onzeker en je hebt er niet echt invloed op.
Daarnaast voel je je ook nog veel te jong om helemaal niets meer te doen.

Nou heb je gehoord dat er mensen zijn, die risico vermogen verstrekken aan startende ondernemers.  Misschien is dit wel iets voor jou, maar hoe doe je dat?

Het zou toch mooi zijn om betrokken te zijn bij startende ondernemingen en er daarnaast ook nog iets aan over te houden.  Door je kennis en ervaring kan je deze starters ook nog zo hier en daar wat helpen.  (daarom heet dit “smart money”).

Een eerste zoektocht leert je dat dit een erg ondoorzichtig gebied is.  Sommigen beweren dat de kans op succes kleiner is dan 25%.  Weer anderen zeggen dat de slaagkans veel hoger is.
Natuurlijk weet je dat met jouw kennis en ervaring je de kans op succes aanzienlijk gaat verhogen.  Maar toch blijft het risicovol.

Eigenlijk zou je eens met een ervaren informal investor van gedachten willen wisselen, zijn tips, adviezen en trucks willen horen.
Hoe selecteer je waar je wel in investeert en waarin niet, hoe sluit je een deal, in hoeverre ga je je met het bedrijf bemoeien en hoe kom je er weer vanaf?
Heb je hier behoefte aan, laat dit dan weten via:
Hans Bertram
 


Geen commentaren

Copyright 2016. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu